Pojmy
Gril
Gril je vhodný pro přípravu pokrmů. Je zajímavou alternativou k troubě, pánvi i k dalším kuchyňským spotřebičům. Rozlišují se elektrické grily, plynové grily a grily na dřevo či dřevěné uhlí. Potraviny připravené na grilu mají charakteristickou chuť i vůni. Zatímco elektrický gril můžete používat i doma, grily na dřevěné uhlí jsou lepší pro venkovní užívání.
Grilovací/pečící kámen
Grilovací kámen je doplněk ke grilu, který nahrazuje grilovací mřížku – rošt. Grilování na kameni je zdravější, protože z připravovaných potravin do ohně neodkapává přebytečný tuk. Pečící kameny se vyrábějí ze žuly a lávy. Kámen se snadno rozpálí, příprava na něm je rychlá a jednoduchá.
Topeniště
Topeniště je místo, ve kterém rozděláváte oheň při grilování. Topeniště může být přírodní i přenosné. Přírodní topeniště si můžete vytvořit venku – na dvorku, na zahradě i ve speciální nádobě v altánu nebo na terase. Přenosné topeniště můžete ke grilu dokoupit. Je na něj aplikována žáruvzdorná úprava. Mělo by být doplněno vyššími hranami, které zabrání pádu uhlíků. Můžete jej tak používat i v domácím prostředí.
Napsat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášeni.